Menu Content/Inhalt
Начало Актуални събития
Актуални събития
PTC Therapeutics получава условно одобрение в Европейския съюз за Translarna

PTC Therapeutics

 4 август 2014 г.

 PTC Therapeutics получава условно одобрение в Европейския съюз за Translarna за лечение на Мускулна дистрофия тип Дюшен, дължаща се на безсмислени мутации

 Одобрено е първото лечение за ДМД -

 Саут Плейнфийлд, Ню Джърси – 4 август 2014 г. - PTC Therapeutics (NASDAQ: PTCT) днес съобщиха, че Европейската комисия даде условно одобрение за пускането на пазара на Translarna(ataluren) в Европейския съюз (ЕС) за лечение на Мускулна дистрофия тип Дюшен, дължаща се на безсмислени мутации при амбулаторни пациенти на пет и повече години.

 „Радостни сме, че Translarna беше одобрен за лечението на Мускулна дистрофия тип Дюшен, дължаща се на безсмислени мутации. Като таргетира основната причина за ДМД, лекарството има потенциал да промени хода на заболяването.

Read more...
 
Международен консенсус за стандарти на грижи за пациенти с прогресивна мускулна дистрофия тип Дюшен

PRESS RELEASE TREAT-NMD

4 Декември 2009

Документът, отразяващ основния международен консенсус по отношение на стандартите на грижи при пациенти с прогресивна мускулна дистрофия тип Дюшен ( ДМД), е достъпен като интернет публикация в медицинското списание Lancet Neurology. Той е резултат на продължителен процес на изследване, осъществен от мултидисциплинарен екип от 84 международни експерти от 20 различни дисциплини, имащи отношение към диагностиката и грижите при пациенти с ДМД. Този документ е универсален наръчник за специалистите, оказващи грижи и семействата на пациентите с ДМД.

Read more...
 
PROSENSA и TREAT-NMD влизат в стратегическа колаборация при планирането на клинично проучване PRO-05

PROSENSA, холандска биофармацевтична компания, занимаваща се с РНК- модулираща терапия, обяви в Лайден през Август 2009г. успешното приключване на предварителни изпитвания. PROSENSA използва глобалния TREAT-NMD регистър за пациенти с мускулна дистрофия (ПМД) тип Дюшен и TREAT-NMD регистрите за грижи за планиране на фаза 2/3 от клиничното проучване  PRO-051.

PROSENSA скоро приключи фаза 1/2 от PRO-051, основен елемент от комплексната терапия на мускулна дистрофия тип Дюшен, което дава възможност да се премине към 2/3 фаза на изпитване в началото на следващата година. PRO-051 се използва при специфична мутация в дистрофиновия ген, която се открива при около 13% от пациентите с ПМД тип Дюшен. Започването на пилотно проучване в тази насока налага да се открият пациентите с мутации подходящи да бъдат коригирани чрез прескачане на екзон PRO-051.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 Next > End >>