Menu Content/Inhalt
Начало Актуални събития
Актуални събития
26.08.2022 г. - Общо събрание на УС на "Българското дружество по невромускулни заболявания"

На 26.08.2022 г. (петък) в зала Париж на Новотел София, на бул. Цариградско шосе № 115, от 17:15 часа ще се проведе Общо събрание на Управителния съвет на Българското дружество по невромускулни заболявания

 
26.08.2022 г. - Новости в диаг., проследяването и лечението на някои наследствени невромускулни...

На 26.08.2022 г. (петък) в зала Париж на Новотел София, на бул. Цариградско шосе № 115, от 14:00 часа се открива Научна конференция на тема "Новости в диагностиката, проследяването и лечението на някои наследствени невромускулни заболявания"
Модератор ще бъде проф. Ивайло Търнев.

Read more...
 
PTC Therapeutics получава условно одобрение в Европейския съюз за Translarna

PTC Therapeutics

 4 август 2014 г.

 PTC Therapeutics получава условно одобрение в Европейския съюз за Translarna за лечение на Мускулна дистрофия тип Дюшен, дължаща се на безсмислени мутации

 Одобрено е първото лечение за ДМД -

 Саут Плейнфийлд, Ню Джърси – 4 август 2014 г. - PTC Therapeutics (NASDAQ: PTCT) днес съобщиха, че Европейската комисия даде условно одобрение за пускането на пазара на Translarna(ataluren) в Европейския съюз (ЕС) за лечение на Мускулна дистрофия тип Дюшен, дължаща се на безсмислени мутации при амбулаторни пациенти на пет и повече години.

 „Радостни сме, че Translarna беше одобрен за лечението на Мускулна дистрофия тип Дюшен, дължаща се на безсмислени мутации. Като таргетира основната причина за ДМД, лекарството има потенциал да промени хода на заболяването.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 Next > End >>